Terug Home Opvolgend muurgedicht
Bookmark and Share

Jan Kleingeld , Wind - water - lucht

Jan Kleingeld


Dichter: Jan Kleingeld, Nederland, 1954
Gedicht: Wind - water - lucht
Locatie: Hoge Rijndijk (Wilhelminabrug), Leiden
Sinds: 1987
Let op: Dit kunstwerk maakt geen deel uit van het project van de stichting TEGEN-BEELD.


Nederlands
Wind - water - lucht

Wind - water - lucht -
schip - groet - wachter -
wij - wachten

Op

Jan Kleingeld

Jan Kleingeld (Dordrecht, 1954) is een Leidse kunstenaar die twee disciplines combineert: grafisch ontwerpen en beeldende kunst. Zijn werk is te vinden in gebouwen en in de openbare ruimte.
 
 In Leiden realiseerde hij een aantal werken, zoals kunstwerken bij het Regionaal Archief Leiden, Naturalis, het Sieboldhuis, de Stationstunnel en het Rijnlands Architectuurplatform; daarnaast projecten van tijdelijke aard in de Hortus, De Lakenhal en de Burgsteeg. Buiten Leiden zijn projecten gerealiseerd in Leeuwarden, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Nijmegen, Amsterdam en Den Haag.
 
Tekst in de openbare ruimte is een korte karakterisering van zijn werk. Voor hem is het belangrijk dat de tekst (soms een enkel woord) perfect moet samenvallen met de omgeving en het gebouw. De kunstwerken zijn soms tijdelijk van aard, soms zo duurzaam ontworpen en met de omgeving verankerd. Daardoor krijgt het de tijd te verouderen en wordt het ‘een statement in de tijd’. (Kunst op rotonden, Lelystad).
 
 Jan Kleingeld werkt nu onder de naam
Hakijk samen met fotograaf Marc de Haan en grafisch ontwerpster Karin van Iterson. Vanuit hun studio, gevestigd in een voormalig fabriekspand (Hartevelt jenever) in het centrum van Leiden, brengen zij hun ideeŽn, beelden en concepten naar buiten. Zij werken al jaren samen aan opdrachten waarbij fotografie, grafische vormgeving, kleur, typografie en kunst in openbare ruimte worden samengebracht.


Op


Street Fable

De groep Street Fable heeft muziek en visuals gemaakt bij ongeveer 100 muurgedichten. Hier hun vertolking van 'Wind, water, lucht':


Op

Links    :

Op Terug Home Opvolgend muurgedicht