Nieuwsbrief Stichting Tegenbeeld
 
  Nieuwsbrief april 2012
image

We zijn begonnen!

In de tweede week van april is Stichting TEGEN-BEELD naar Parijs vertrokken en is een aanvang gemaakt met het aanbrengen van het 100 regels tellende gedicht Le Bateau Ivre van Arthur Rimbaud.

Inmiddels staan er zo’n 20 regels op de muur. De werkzaamheden zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, nog zeker 6 à 7 weken in beslag nemen.

Onthulling
Het is de bedoeling dat de onthulling plaatsvindt tijdens de jaarlijkse Marché de la Poésie die van 14-17 juni wordt gehouden op de Place St. Sulpice. Over de precieze datum van de onthulling zijn we nog in overleg met de Nederlandse ambassadeur en de burgemeester van het 6e arrondissement.

Wij houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Hetty Leijdekkers
Voorzitter Stichting TEGEN-BEELD

image

Applaus!

Op de eerste dag werden Hetty Leijdekkers, Jan Willem Bruins en Ben Walenkamp aangenaam verrast door de inspirerende reacties van passanten en buurtbewoners: al na de eerste drie woorden wist men over welk gedicht het ging en wie de dichter was.

Walenkamp, Bruins en Leijdekkers worden tijdens hun werkzaamheden uitvoerig bedankt. Regelmatig stijgt zelfs een applaus op voor dit majeure gedicht dat behoort tot de literaire bagage van bijna iedere Fransman. Het 6e arrondissement, waar veel beroemde uitgevers zijn gevestigd, is dan ook een uitgelezen locatie voor veel literatuurliefhebbers.

image

Foto's

Graag verzoeken wij eenieder die de komende tijd Parijs bezoekt en het gedicht gaat bekijken om foto’s van de vorderingen te zenden naar info@muurgedichten.nl 

Wij zullen deze dan, voorzover mogelijk, aan de volgende Nieuwsbrief toevoegen.

De foto hiernaast is van Arno de Bruin, hij was de eerste uit Leiden die het project in Parijs kwam bezoeken.

image

Adres

De muur bevindt zich aan de Rue Ferou, een straat tussen de Place Saint Sulpice en Jardin de Luxembourg in het 6e arrondisement van Parijs.

 


  Meer informatie:
Stichting TEGEN-BEELD, Leiden
Jacowies Surie 071 5130586
Ben Walenkamp 071 5131389
info@muurgedichten.nl
        Gesponsord door: